Over Chantal

2019… door een reeks van ingrijpende gebeurtenissen in mijn leven, ging ik even stil staan en rondkijken om mij heen, alsof de resetknop werd ingeduwd. Ik ging nadenken over de vraag ‘Wat vind ik nu ècht belangrijk?’  Waarvan word ik gelukkig?

Wat daarbij sterk naar boven kwam voor mij, is de behoefte om impact te hebben, het gevoel iets betekenen voor anderen.  Het was niet voor niets dat ik met zo veel projecten bezig was buiten mijn werk, vaak gerelateerd aan sport of via vrijwilligerswerk voor het goede doel, ik zocht betrokkenheid en betekenis, kreeg hieruit meer voldoening dan vanuit mijn job bij een grote bank- verzekeraar.  Ook kwamen er ook steeds meer mensen bij mij om hulp vragen, zoekend naar de weg van een fit en gezond leven.  Waarom moest ik hen steeds doorverwijzen naar anderen, terwijl ze eigenlijk mij om hulp vroegen en ik niets liever wilde dan mijn eigen ervaringen met hen delen?

Mijn vlotte, sportieve en gezonde levensstijl vóór, tijdens en na fysieke en emotionele tegenslagen lijkt anderen te inspireren.  Anderen begeleiden om hetzelfde te doen, mensen helpen om op een ander pad te geraken, dat is de basis van wat ik wil doen.

Vanuit mijn liefde voor triatlon en mountainbike, wil ik anderen helpen in beweging te geraken, is het nu lopen, fietsen, zwemmen, mountainbiken, wandelen of een andere sport.

Mijn doel is niet om top-atleten te creëren, er zijn andere coaches die vanuit hun deskundigheid en voorgeschiedenis hier beter op hun plek zijn.  Mijn doel is om mensen te helpen die niet weten waar ze moeten beginnen, die steun nodig hebben om zichzelf terug te vinden, of om een betere versie van zichzelf te worden of zich althans zo te voelen.  Vanuit mijn eigen ervaringen wil ik ook mensen helpen om zich weer fit te voelen na kanker, zowel fysiek als mentaal, en op een verantwoorde manier terug conditie op te bouwen.

Vlaanderen triatlonland

IN MEMORIAM 

Henri Schoenmakers