Terug naar meer gezondheid

Terug naar meer gezondheid

SPORTEN NA KANKER

Je kan ons inschakelen voor INDIVIDUELE BEGELEIDING of voor TRAJECTEN in kleine groep.

Bij sporten na kanker ligt de focus op het terug opbouwen van je conditie na kankerbehandelingen en/of operaties, ondersteund door krachtsoefeningen en vooral op jouw eigen tempo.  Meestel wordt er gekozen voor wandelen, lopen en fietsen of een combinatie hiervan.  Wekelijks hebben we contact en ontvang je een trainingsschema dat wordt opgevolgd en bijgestuurd waar nodig.  

De trainingsadviezen worden bepaald op hartslag, door opname via een sporthorloge of hartslag APP worden de trainingen tot in detail vastgelegd.  De trainingen voer je dus waar en wanneer jij wil, zo lang je het schema volgt en je trainingen registreert.  We spreken regelmatig af voor een gesprek of gezamenlijke training om jouw vooruitgang te evalueren.  

Een van de grote voordelen is dat je coach Chantal niet enkel een opleiding heeft als fitnesstrainer oncologie, maar ook door persoonlijke ervaringen, als lotgenoot, veel tips en ervaringen met jou kan delen.  Een meerwaarde die je niet overal vindt!

Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Ook op www.facebook.com/Sportennakanker kan je ons volgen.ZORGTRAJECTEN bij/na kanker

SPERO werkt onder het motto TERUG NAAR MEER GEZONDHEID aan zorgtrajecten voor mensen die te maken kregen met kanker.  Deze trajecten zijn een samenwerking tussen Chantal Blockx en Annick Hoefnagels waarbij lotgenoten met kanker en hun naasten begeleid worden naar meer gezondheid in lichaam én geest. 

Ieder vanuit haar specialisme werkt aan de ontwikkeling van lichaamsbewustzijn, doorzettingsvermogen, motivatie en respect voor eigen capaciteiten. Aan de hand van FYSIEKE TRAININGEN enerzijds en RELAXATIE OEFENINGEN anderzijds, versterken we een positieve levenshouding. Onze zorg kan een stap zijn na het revalidatieprogramma dat reeds vele ziekenhuizen aanbieden aan hun patiënten en is voor iedereen toegankelijk.

Beweging en relaxatie heeft een actief effect op het beheersen van stress en negatieve gevoelens en het stimuleren van hoop!  Met deze zorgtrajecten brengen wij lotgenoten in contact met elkaar en werken we samen een vernieuwd zelfbeeld, het terugvinden van wie je was voor de kanker.


In samenwerking met UZA (Universitair Ziekenhuis Antwerpen) en MOCA (Multidisciplinair Oncologisch Centrum Antwerpen) realiseerden we in 2021 een BEWEEGTRAJECT OP MAAT voor mensen die geconfronteerd werden met kanker. Na een medische screening en een gedegen voorbereiding namen we 12 lotgenoten (en hun buddy’s) op een 10 daagse KANOTREKKING in ZWEDEN.

We gingen kanoën, wildkamperen, wandelen, koken, praten en ervaringen delen met elkaar. Bewegend In de vrije natuur de ziekte even achter ons laten, herademen en je kracht hervinden, zonder vaste route, in beweging zijn en doen wat we kunnen.

In 2023 organiseren we dit traject opnieuw.  Wil je meer weten, neem gerust contact op!

Je leest er meer over op onze Facebook pagina:  www.facebook.com/lotgenoten.herademen


Kan een afbeelding zijn van 7 mensen, waterpartij en natuur